Portfolio

Great things are done by a series of small things.

http://www.gasparucci.it/files/2015/09/02.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/03.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/04.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/05.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/06.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/07.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/08.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/09.jpg

L’Atelier

Title:

Description:

L’Atelier

http://www.gasparucci.it/files/2015/09/02-1080x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/03-1080x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/04-1080x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/05-540x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/06-540x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/07-540x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/08-540x540.jpg
http://www.gasparucci.it/files/2015/09/09-540x540.jpg

“L’Atelier – by California Fitness Geneva”, located near Place des Nations, is a large technological sports center planned according to the current trend of industrial design. This fitness centre is of great impact. Walls painted black, gray brick coatings, concrete gray floorings, iron-plated sheets and claddings. All is expertly illuminated by large glass surfaces and wide wall mirrors. The aim of the project carried out in 2015 is the rational division of 1300 square meters of surface, in compliance with technical and sports training requirements. Crossfit, spinning, aerobics, work-out, sauna and relaxation are the main activities for which the various functional areas are intended. The great area with impressive heights and large ceiling skylights is divided into independent volumes, each planned using state-of-the-art solutions such as the installation of LED rgb lighting and the laying of differentiated technical floorings in accordance with the different loads of stress. The dressing area is equipped with custom lockers in oldish finish with advanced lock systems, while the shower area is paved with anti-slip gray gres tiles treated with innovative antibacterial technologies. Compliance with current regulations in terms of comfort and safety therefore accompanies design and color coherence. The aim of achieving high standards in quality and style, in accordance with the budget agreed, translates into a complete interior renovation, based on customized technical solutions tailored to both client and users needs. The design and construction phases have succeeded each other, in short but coordinated timings, with renders, technical drawings of custom-made furnishings, the installation of a new electrical system, research and installation of new technical and performing materials. Every aspect of the activity has made possible the realization of this Fitness center in an industrial but sophisticated style, where the combination of design and functionality has created an exclusive and trendy design.

Category
Europe
Location
Geneve